Съд ще нищи казуса около временния кмет на Ветрино
Съд ще нищи казуса около временния кмет на Ветрино / Административен съд Варна

Депозирането на жалба в Административен съд - Варна спря заповедта на областния управител за назначаване на Мария Иванова за временно изпълняваща длъжността кмет на Община Ветрино, информират от пресслужбата на съда.

Състав на Административния съд прие, че съгласно АПК, чл. 166, ал.1., с депозирането в съда на жалбите на Донка Монева - временно изпълняваща длъжността кмет на Община Ветрино, на председателя на Общински съвет - Ветрино и на Георги Андреев - кмет на Община Ветрино се спира изпълнението на заповедта на областния управител от 30 септември. С нея губернаторът възложи управлението на общината на 32-годишната Мария Иванова - старши експерт в администрацията.

Назначаването й стана факт след внесено в деловодството на Областна администрация - Варна предложение от група общински съветници от различни политически групи от Общински съвет - Ветрино, отхвърлянето на проекторешението на местния парламент поста да заеме Донка Монева, както и липсата на друго предложение за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Община Ветрино, обоснова се тогава областният управител.

Окончателното решение на спора ще бъде разгледано в открито заседание, насрочено за 14 октомври от 9 часа в Административен съд - Варна.