/ agup.varna.bg
80 км/ч ще е разрешената скорост по бул.”Васил Левски”. Тази скорост ще бъде разрешена както в новостроящата се част на варненския булевард, така и по старата част от РЗИ (ХЕИ) до пътен възел „Почивка”. Това предвижда Схемата за скоростен режим на движение, която е част от Генералния план за организация на движението в Община Варна, научи Дарик.

За Великден Варна ще е с нов булевард

Изграждането на бул. "Васил Левски" е най-мащабният инфраструктурен проект във Варна от десетилетия. Новоизграденият участък на булеварда, заедно със съществуващия към момента, ще осигури директна връзка от най-южната част до изхода към североизточната част на града.

Засаждат дървета и храсти по новотo трасе на булевард „Левски“

По протежението на новата част на булевард "Левски" ще има общо 4 пешеходни прелеза. Те ще бъдат изградени  до стадион „Спартак“, между булевардите „Цар Освободител“ и „Сливница“, между „Сливница“ и Вл. Варненчик“, а на улица „Кракра“ще има и автомобилен, и пешеходен прелез. 

Предложение: Полицейски радари по скоростните отсечки във Варна

По-висока разрешена скорост се предвижда за бул.”Владислав Варненчик” – от кръстовището с бул.”Христо Смирненски” до магистрала „Хемус”. До 80 км/ч максимална скорост е заложена и за бул.’Княз Борис I” – между кръстовището с бул.”Цар Освободител” и пътен възел „Почивка”.

Схемата за скоростен режим на движение във Варна в мащаб 1:40 000
agup.varna.bg

Това са единствените пътни артерии във Варна, по които ще бъде разрешена по-висока скорост на движение. За всички останали пътища и улици, сред които и пътят за курорта „Златни пясъци”, важи правилото за движение в градски условия и максимална скорост до 50 км/ч, според  Схемата за скоростен режим на движение. Документът е одобрен от кмета на Варна Иван Портних на 17 април 2018 г. 

agup.varna.bg

Съгласно демографската прогноза, заложена в проекта на ОУП, до 2030 година броят на постоянно прогнозно население на община Варна ще достигне 410 050 души, като това е Тенденциалният вариант. Оптимистичният предвижда 530 844, а Футуристичният - 660 884 души. 

Трайна е тенденцията за увеличаване на МПС във Варна. Още през 2015 г. е премината критичната стойност 350 лични леки коли(ЛЛА) / 1000 жители, а съгласно прогнозата се очаква до 2025 г. да достигне ниво 430 ЛЛА/1000 жители, се отбелязва в Генералния план за организация на движението в Община Варна. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК