Прокуратурата няма да образува досъдебно производство за басейн “Приморски”
Прокуратурата няма да образува досъдебно производство за басейн “Приморски” / netinfo

Окръжна прокуратура – Варна отказа да образува досъдебно производство след граждански сигнал и седеммесечна проверка на строителството на басейн “Приморски”. Проверката е започнала на 12 януари тази година, но преписката е официално закрита. Това съобщи кметът на морската столица Кирил Йорданов.

Мотивите на прокуратурата са, че са спазени процедурите по провежданите търгове и за извършените ремонтни и строителни дейности е представен пълен отчет, от който е видно, че няма отклонение на средства, уточни градоначалникът.

Относно спорта, кметът заяви , че утре официално ще се открие новият спортен комплекс в кв. Аспарухово, а в петък ще е откриването на този в кв. Младост. Комплексите ще работят на същия принцип като този в Морската градина.

Спортният комплекс в Морска градина за една година е посетен от 132 хил. и 794 души и тези цифри догодина ще се повторят и за новите комплекси, смята Кирил Йорданов.

Работното време на съоръженията е от 07:00 до 03:00 часа, а охраната на обектите е денонощна.

Две фирми ще усвоят 1,128 млн. лв. за ремонтиране на общинската спортна база, стана ясно още на кметския брифинг.

На спортен комплекс "Локомотив" ще бъде изградена зала с лекоатлетическа писта, а в Младост ще се построи отделен център за лекоатлетите. Ще се ремонтират и конната база във Виница, гребната база и стадиона в с. Тополи, а на тенис клуб "Чайка" ще се изгради сграда със съблекални и бани.