/ Община Варна
Нови валидиращи устройства са поставени в тролейбусите във Варна, съобщиха от общинската предприятие ТАСРУД.

Те предлагат и възможност за плащане на избрания превозен документ и с банкова карта.

Устройството разполага с камера, която може да сканира баркода на хартиен билет и баркода на електронен билет, закупен през мобилното приложение TicketVarna, с цел верификация в превозното средство след прекачване.

Тръгват нощните автобуси на градския транспорт във Варна

Нови валидиращи устройства предстои да бъдат поставени и останалите преозни средства от градския транспорт, обясниха още от общинското дружество.

Благодарение на изграденото видеонаблюдение и бързата намеса на полицията има много разкрити извършители на вандалските прояви спрямо оборудване на Автоматизираната билетна система, посочват още от ТАСРУД.

Община Варна

По техни данни, преобладаващи са случаите на вандализъм, извършени от непълнолетни и малолетни лица. Всички тези случаи се отнасят към съответните институции и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за предприемане на действия по компетентност.

Поради това, че те не са наказателно отговорни, обаче, образуваните преписки се прекратяват. От ТАСРУД призовават гражданите на Варна да пазят изграденото и поставено общинско имущество.