/ ThinkStock/Getty Images
Чрез мобилното приложение, желаещите могат да получат информация в реално време за автобусните и тролейбусни линии в града
Осигурено е Wi-Fi покритие в зоната на 83 автобусни спирки във Варна, оборудвани с машини за продажба на превозни документи.

По такъв начин се осигурява достъп до интернет за варненци и гости на града, посредством който те могат да получат необходима за тях информация за маршрутите и разписанието на градския транспорт и за културните и туристически локации, съобщиха от общинското предприятие ТАСРУД.

Из варненските улици тръгват 60 нови електробуса през 2023 г.

На машините за продажба на превозни документи, разположени на спирките, са поставени стикери, на които е отбелязано името на спирката, както и два QR кода, които дават директен достъп до мобилното приложение за автобуси BusVarna и до интернет-страницата visit.varna.bg, която съдържа информация за културните и туристически места в града.

Чрез мобилното приложение, желаещите могат да получат информация в реално време за автобусните и тролейбусни линии в града, тяхното разписание и маршрут. Действията са следните - при първо сканиране на достъпни Wi-Fi мрежи от предложения списък от точки трябва да се избере Wi-Fi мрежа с името busVarna.

Автоматично ще бъде заредена начална страница. Необходимо е след това потребителят да натисне виртуалният бутон „Съгласен“, за да може да завърши процедурата по запазването на избраната мрежа, след което тя е достъпна за ползване.

В рамките на 48 часа устройството, през което е осъществено влизането в тази мрежа, независимо на коя от автобусните спирки, се получава достъп до интернет, прескачайки описаната процедура.

При повторно влизане след време, по-голямо от посоченото, отново трябва да се премине през първоначалното действия за запазване на мрежата и достъпване до интернет.