/ Апелативна прокуратура-Варна
Назначени са химическа, биологична, съдебномедицинска, пожаротехническа и ДНК-експертиза

Започна втори оглед на местопроизшествието в блок 302 на варненския квартал „Владиславово“, където при пожар вчера загинаха двама души, бяха евакуирани осемнадесет души, а седем от живеещите, сред които и три деца, бяха приети в болница.

Прокурор: Остава неясна самоличността на жертвите след взрива във Варна (ВИДЕО/СНИМКИ)

Първоначалният оглед е продължил 8 часа
. Това разкри на брифинг пред журналисти днес сутринта окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, в който се включи и директорът на ОД на МВР Даниел Пашов.

DarikNews.bg

Продължават активните действия по разследването, възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура във Варна. Разпитани са седем свидетели по досъдебното производство, което е образувано за престъпление по член 330, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Втора жертва на експлозията в жилищен блок във Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

Назначени са химическа, биологична, съдебномедицинска, пожаротехническа и ДНК-експертиза.
Те трябва да дадат категорични отговори за вида и количеството на запалимото вещество, последвалия взрив, самоличността на овъглените човешки останки, намерени в двата най-пострадали апартамента.

DarikNews.bg

Окръжната прокуратура ще разреши достъп до входа и пострадалите жилища на представители на община Варна, които ще извършат оглед с цел оценка на надеждността на конструкцията на панелния блок.  

Жена загина след взрив в апартамент във Варна, 7 души са в болница (ВИДЕО)

По време на брифинга окръжният прокурор на Варна Красимир Конов заяви, че не се отхвърля нито една хипотеза като причина за пожара. В един от най-пострадалите апартаменти е живеел мъж на семейни начала с жена, настанена в кризисен център за жертви на домашно насилие, бивш служител на полицията във Варна.

DarikNews.bg

66-годишният Веселин Димитров е обявен за общодържавно издирване. До момента не е открит. Не се изключва обаче един от загиналите да е самият той, отговори на въпрос на журналисти окръжният прокурор на Варна.

Взрив разтърси жилищен блок във Варна, има загинал (ВИДЕО/СНИМКИ)

Той огласи и издадена на 6 януари тази година заповед за незабавна защита на Варненския районен съд на съжителката на издирвания бивш полицай. Според заповедта Веселин е трябвало да напусне съвместно обитаваното жилище на четвъртия етаж в блока, да се въздържа от домашно насилие.

DarikNews.bg

Със заповедта му е било забранено да приближава адреса на местоживеене на пострадалата и нейното работно място на по-малко от 200 метра.