/ ПСК Черно море
Състезателят на плувния шампион на България ПСК „Черно море“ Тихомир Тодоров плува много силно по време на международния турнир Black Sea Cup във Варна. Веднага, след като публиката го аплодира за силното му постижение в кралската дисциплина 100 м свободен стил, където спря хронометрите на 51,48 сек., ученикът в ССУ „Георги Бенковски“ сподели как се подготвя за предстоящото европейско за младежи през лятото.

„В момента се подготвям усилено за европейското – наблягаме на делфина. Засега има още какво да се желае. Трябва да си поправя грешките – имам предвид техника и бързо плуване. Надявам се да се представя добре“, коментира възпитаникът на главния треньор на черноморци Никола Петров. 

ПСК „Черно море” е комплексен шампион в турнира Black Sea Cup

Тодоров изрази задоволството си от времето, което даде на 100 м свободен стил на турнира във Варна. И сподели, че в момента работи, за да постигне върхова форма. Подготовката на таланта за първенството на Стария континент се провежда основно на комплекс „Приморски“, използва и базата на Камчия.

„На младежкото европейско ще се боря да извоювам квота за младежката олимпиада по плуване в Аржентина през октомври. Седмицата преди европейското пък има републиканско за мъже и жени – оттам директно пътуваме за Финландия“, каза спортистът.

Призьорите в плувния турнир Black Sea Cup ще си разпределят награден фонд от 3500 лв.

Преди време той спечели квота за Хелзинки след изумително плуване на турнира „Мултинейшънс” в Австрия. Блестящото му представяне там му дава право на участие и на европейското за мъже. На миниевропейското в Австрия, както наричат „Мултинейшънс“, варненецът стана вторият българин, след Антъни Иванов, който успя да слезе под 54 сек. на 100 м бътерфлай на голям басейн.
ПСК Черно море