/ БГНЕС/КРАСИМИР ДЕЛЧЕВ
Анита Мейзер е работила за американска държавна служба „с абревиатура като МВР”. Това заяви самата тя пред  Варненския апелативен съд, където обжалва присъда от 4 години и половина затвор за убийство по непредпазливост на съпруга си Николай Димов и предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай. 

Анита Мейзер: Аз съм единствената осъдена за подкуп

Миската е поискала удостоверение от американското посолство, че е била лоялен служител на чуждото учреждение, чието име не конкретизира. 

Американският паспорт на Мейзер е изтекъл преди броени дни, но въпреки това съдът оказа да измени мярката й за неотклонение. Адвокатите на миската поискаха тя да бъде пусната под домашен арест, тъй като вече 18 месеца се намира зад решетките без влязла в сила присъда.  

Анита Мейзер с нова версия за смъртта на мъжа си

Мейзер изтъкна и тежкото си здравословно състояние. За днешното съдебно заседание тя е пътувала от затвора в Сливен до Варна с линейка, лежейки на пода „на найлони като животно”

„Не бих се унизила да се укривам, нямам финансова възможност да бягам. Не се страхувам от затвора. Аз съм набедена и съм без вина в затвора”, каза подсъдимата пред съдебния състав. 

За да се прибере у дома си, не помогнаха и грамотите и отличията, които миската е получила  по време на престоя си в сливенския затвор. Те бяха изтъкнати от защитата й, които настояха към делото да бъдат приобщени множество грамоти и публикации за благотворителната дейност на Мейзер, както и нейни снимки с Христо Стоичков и бившия кмет на Варна Христо Кирчев

Мейзер чака присъдата си с библия, искат й 6 години затвор

„Аз съм единствената осъдена за подкуп. Четири години и половина за подкуп на думи”, заяви Мейзер на влизане в съдебната зала. След края на заседание, на което представи нова версия за смъртта на съпруга си, тя добави, че е в затвора заради „два хвърчащи листа”.

„Не съм предлагала пари – нито белязани, нито небелязани. Не съм виновна за смъртта на мъжа си и се надявам, че ще го докажа”, каза още Анита Мейзер. 

Процесът ще продължи в края на месец март.