/ БГНЕС/КРАСИМИР ДЕЛЧЕВ
„Аз съм единствената осъдена за подкуп. Четири години и половина за подкуп на думи” - това заяви Анита Мейзер на влизане в съдебната зала, където в 11.00 часа започна заседание на Варненския апелативен съд по жалбата й срещу осъдителна присъда на Варненския окръжен съд от октомври миналата година. 

Тогава първата съдебна инстанция призна вината на подсъдимата за извършването на две престъпления – затова, че на 14 август 2016 година причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и затова, че на същата дата предложила подкуп на полицейски служител. 

Мейзер чака присъдата си с библия, искат й 6 години затвор

За убийството по непредпазливост подсъдимата получи три години и половина затвор, а затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай Веселин Радев съдът й присъди четири години и половина “лишаване от свобода“.
 

Анита Мейзер дело
БГНЕС/КРАСИМИР ДЕЛЧЕВ


От двете наказания, тя ще търпи по-тежкото при първоначален общ режим. Първата съдебна инстанция наложи на подсъдимата глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай за претърпените неимуществени вреди в размер на 150 000 лв.

Общият размер на разноските по делото и държавната такса върху уважения граждански иск, които съдът присъди на Мейзер възлизат на 18 788 лева, припомнят от съда. 

4 години и половина затвор за Анита Мейзер

В жалбата си пред втората съдебна инстанция подсъдимата и нейната защита настояват Анита Мейзер да бъде оправдана, тъй като присъдата била произнесена при допуснати съществени процесуални нарушения и се явявала несправедлива и незаконосъобразна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК