/ ThinkStock/Getty Images
Есента е много подходящ сезон за извършване на плодолечебни диети. Това каза в интервю за „Фокус” диетологът д-р Людмила Емилова.

По думите ѝ това е възможно поради изключително голямото изобилие от най-различни плодове, расли на слънце, наситени на ензими, витамини, минерални соли, микроелементи, антиоксиданти, и всякакви полезни противоракови и увеличаващи защитните функции на организма вещества.

Храните, които топят мазнини (ВИДЕО)

Според нея консумацията на тези полезни храни укрепва имунитета и ни прави по-устойчиви на всякакви външни фактори, което дава отражение и на външния ни вид.

„В плодовете се съдържат вещества, които оказват положително влияние на кожата, косата и ноктите. Всичко приема хубав облик с консумация на голямо количество плодове, които можем да си позволим да ядем в този сезон”, посочи д-р Емилова.

Пет начина за бързо отслабване (ВИДЕО)

Тя уточни, че благотворното действие на пресните растителни храни е особено повишено, когато хората се подлагат изцяло на програма, включваща плодове и фрешове.

„Независимо дали ще е за период от 5, 10, 15, 20 или повече дни, това е страхотен начин да изчистим организма си от токсините и да свалим килограми, които са за сметка на отровните, ненужни вещества. Така ставайки по-стройни, със сигурност ставаме и по-здрави, а от това по-хубаво няма”, подчерта д-р Людмила Емилова.

Популярните диети, които вредят на здравето ни (ВИДЕО)
Агенция "Фокус"