Йорданов подкрепя идеята МБАЛ Св. Анна да използва безвъзмездно терена си
Йорданов подкрепя идеята МБАЛ Св. Анна да използва безвъзмездно терена си / Sofia Photo Agency, архив

Теренът, върху който се простира МБАЛ „Св. Анна”, е напълно възможно да се използва безвъзмездно от лечебното заведение, смята кандидатът за кмет на ГЕРБ Кирил Йорданов. Това стана ясно по време на срещата му с медици от болницата, които поставиха въпроса пред него, защото смятат, че това ще попречи на нерегламентирания трафик и на апетитите към земята. Претендентът допълни, че той самият е съгласен с идеята и следващият Общински съвет вероятно също би я одобрил. 

Лекари се поинтерисуваха и защо само някои отделения получават техника и модерна апаратура. Кандидатът на ГЕРБ отговори, че е въпрос на организация на съответните ръководства, които трвябва да поставят въпроса. Йорданов уточни, че е изключително трудно да се направи избор между две нуждаещи се отделения и се залага на това, за което е преценено, че е с най-належащ проблем за момента. Претендентът за кметското място заяви, че ако общината е разполагала с достатъчно средства, за да отговори на всички нужди на медиците, а не го е направила, той е готов да поеме отговорността.

Йорданов припомни, че макар основно държавата да трябва да влага средства в болницата и общината е инвестирала не малко. Той посочи, че до момента са вложени 3 млн. 668 хил. лева, от които малко над милион за ремонти, а останалите за апаратура.

На срещата с медиците присъстваха кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ Павел Христов, Тодор Балабанов, Николай Апостолов и други.