БЗНС ще подкрепи кандидата за кмет на ГЕРБ
БЗНС ще подкрепи кандидата за кмет на ГЕРБ / netinfo

БЗНС ще подкрепи кандидата за кмет на ГЕРБ Кирил Йорданов, стана ясно на поредната трета пресконференция на претендента от началото на кампанията. Председателят на партията Стоян Стоянов каза още, че се надява всички симпатизанти да подкрепят Йорданов, за да продължи дейността си в следващ мандат.

Кандидатът за кмет обяви, че многобройните му срещи с хиляди хора продължават до края на кампанията. Той добави, че се е срещнал с хора от висчки организации, в които членува, спортисти, пенсионери, хора от районните кметства и селата в общината.

Йорданов коментира и тиражирания въпрос, че Варна е едно от местата с най-висока такса-смет. Кандидатът на ГЕРБ заяви, че смята, че е точно обратното, защото данъците не са променяни от 2005 година, както и наемите на общински имоти. Той допълни, че това ще бъде приоритет и в евентуалния му следващ мандат.

По време на срещата с медии кандидатът за кметското място засегна и въпроса с бедствената ситуация в града. Той говори за един от основните проблеми. Това са опасните дъвета и счупени клони. Претендентът за кметския стол обясни, че основната част от тях, особено в централания район и Морската градина преимуществено, са на възраст  80-100 години, а другите попадат в графата 60-80 години. Йорданов припомни, че плановата резитба е започнала за първи път преди 5 години. Тази година за тази цел са предвидени 900 000 лева и до момента са изразходвани 630 000 лева от тях. Кандидатът на ГЕРБ каза още, че програмата за озеленяване включва цялостна подмяна на дърветата не само заради възрастта им, а и заради променените климатични условия през последните 100 години, които налагат избирането на по-подходящи видове.

Кандидатът за градоначалник засеган и темата с проблемната канализация в града, която създава неудобства, както за пешеходци, така и за превозни средства. Той заяви, че до месец трябва да се сключи договор за изграждането на канализационна помпена станция “Акациите”, която да не позволява на водата да стига до централната част на града. Сумата, която може да бъде усвоена за реализирането на проекта, е 42 млн. лева, а срокът за изпълнение е 2 години.