/ БТА
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира предстоящата ротация и спора около меморандума, предложен от ПП-ДБ. Според него нови избори не са добре за страната.

"Аз много внимателно наблюдавам процесите през тази седмица и забелязвам колко майсторски колегите лидери на другите партии играят своята политическа игра", заяви Борисов във Варна.

"Мен няма да ме вкарате в разкриване на тайни, аз си имам принципи", допълни той.

Той цитира пред медиите текст от меморандума, който гласи: "Ако постигането на разбирателство се окаже невъзможно, страните се договарят заедно с изборите за европейски парламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори с цел намаляване на риска от политическа нестабилност и отклоняване от проевропейския път на България" и запита защо Кирил Петков е казал, че не желае да се провеждат нови избори. "Не им се ходело на избори, тогава защо ми пишете такива работи", запита той.

Ябълката на раздора: Вижте меморандума, който предлагат от ПП-ДБ

По думите на Борисов Асен Василев тихомълком е сменил шефа на Агенция "Митници". "Цялата отбрана е в ръцете на ПП", допълни Борисов.

"Всички говорят за успокоение, но после нападат, назначат и после търсят ГЕРБ и аз не знам за какво ни търсят", заяви Борисов.

"Естествено е да има конфликт, нормално е да има конфликт и да има триене, но доброто да ни държи заедно, а не да се обиждаме", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че когато Мария Габриел и Николай Денков направят оценка на министрите, след понеделник от ГЕРБ-СДС ще им поставят условия кои от тях могат да подкрепят и кои - не. 

Според лидера на ГЕРБ отиването на предсрочни избори няма до доведе до нищо ново и не е добре за държавата. Той посочи, че в момента каквото и да каже, ще бъде прието като пазарлък от негова страна, което обаче не значи, че ГЕРБ ще се съгласи на условията на ПП-ДБ.

Борисов направи коментар и за новото управление на Варна: "Хемус я няма, няма стадион, няма нищо и няма да има".

Той коментира и положението в София "Бих призовал кмета Терзиев да се срещне с председателите на комисиите и да започнат работа и да приемат бюджета на София", заяви Борисов и допълни, че Варна не може да остане в това насипно състояние което е в момента.

"Срамота е месеци наред да не можеш да направиш мнозинство, те мислят че това е нещо лесно - или го имаш или го нямаш", допълни Борисов.