/ iStock/Getty Images
Пореден случай на COVID-19 е потвърден в област Търговище.

Шестима души от област Търговище са новодиагностицирани с COVID-19

Заболяла е 53-годишна жена е от Попово и работи в шивашки цех в града, в който досега бяха регистрирани други пет случая на COVID-инфекцията
. Към момента тяхното състояние е добро, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител на Търговище Митко Стайков.

Новодиагностицираната е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище на 1 септември с повишена температура, суха кашлица и диагноза двустранна пневмония.

11 нови случая на коронавирус в Попово, четири са при деца

Пациентката няма придружаващи заболявания. Контактен е съпругът й, на когото е връчено предписание за 14-дневна карантина. Досега не е съобщил за здравословни проблеми.

Жената е била на работа до 21 август, след което е ползвала правото си на годишен отпуск. Фирмата остава затворена до 15 септември. Извършена е цялостна дезинфекция на производствените помещения и прилежащите площи.

Част от работещите в предприятието са в период на домашна карантина, заради контакт с първоначално установените случаи. Всички останали са в отпуск. Епидемиологичното проучване продължава.
БТА