/ iStock/Getty Images
Шестима души, жители на три общини, са новодиагностицирани с COVID-19 в област Търговище. Това съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата. На контактните им са връчени предписания са 14-дневна карантина.

В Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище са настанени три нови, дали положителни проби. В тежко увредено състояние е жена на 62 г. от Търговище, хоспитализирана първоначално във Второ Вътрешно отделение с карцином на бели дробове и бронхопневмония. Изследвана е профилактично с PCR-тест, като контактна на по-рано заболял в същото отделение.

В същото отделение от днес е настанен и мъж на 61 г. от Омуртаг, хоспитализиран във Вътрешно отделение на МБАЛ - Омуртаг на 24 август.

С положителна проба за коронавирус е регистрирана и жена на 50 г. от Търговище, изследвала се по свое желание в частна лаборатория. Заболялата е дъщеря на по-рано заразена с инфекцията 82-годишна жена от града, починала на 21 август, конкретизират от Щаба.

Жена на 64 г. от Попово също е дала положителна проба, хоспитализирана е в МБАЛ - Попово с повишена температура и кашлица, като в последствие е диагностицирана с двустранна пневмония. Контактен е единствено нейният син.

60-годишна жена от Попово, хоспитализирана в МБАЛ в Бяла. Приета е в лечебното заведение с оплаквания от хирургично естество. Установени с четирима контактни.

Положителен е резултатът от PCR-изследването и на жена на 63 г. от омуртажкото село Могилец. Имала е повишена температура, кашлица и обща отпадналост. Лекувана е амбулаторно от общо практикуващия й лекар. Контактен е съпругът.
БТА