/ iStock/Getty Images
Жена, работеща в шивашка фирма в Попово, е диагностицирана с коронавирус. Тя е на 57 години и е жител на село Зараево, съобщават от Областния щаб за борба с разпространението на заразата в Търговище. До края на седмицата колегите й ще бъдат пуснати в платен годишен отпуск.

Насочена е за хоспитализиране от общо практикуващия й лекар. Приета е за лечение вчера в СБАЛПФЗ "Д-р Д. Граматиков" - Русе, с повишена температура и кашлица. При настаняването й е взета проба за PCR-изследване, чийто резултат потвърждаване заразяване с коронавирусната инфекция.

Установени са контактните на заболялата - трима души, които към момента нямат оплаквания.Връчени са им предписания за 14-дневна карантина.

Заболялата работи в шивашка фирма в Попово, но поради други здравословни проблеми не е била на работа от 10 дни. В предприятието са ангажирани около 200 души, половината от които към момента са в отпуск. До края на седмицата предстои поетапното освобождаване на всички останали работници за две седмици, като ще ползват планиран годишен отпуск.

Към ръководството на фирмата са отправени указания за стриктно спазване на противоепидемичните мерки. При евентуално получаване на нови положителни резултати, ще бъдат предприети и допълнителни действия за ограничаване на заболеваемостта, уточняват от Щаба, ръководен от областния управител на Търговище Митко Стайков. 
БТА