Живко Тодоров
Живко Тодоров / Община Стара Загора
Центърът е на 99% готов, заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

‘’Центърът е вече завършен – хората се придвижват нормално, клиентите имат достъп до магазините. Има дребни неща, които ще се отстранят преди проекта да бъде приет от Общината’’, каза Тодоров.
 
Доста сериозна санкция ще понесе фирмата-изпълнител, която не спази сроковете за изпълнение на ремонта и закъсня значително. Какви точно ще бъдат неустойките ще стане ясно, когато Община Стара Загора приеме окончателно завършения проект с акт 16.
 
Много пъти кметът посочваше дати, на които центърът трябваше да бъде готов, но това той обяснява с договорите, сключени между общината и фирмата. ’’Общината работи с договори, не само с обещания. Сроковете, които съм давал, са били зададени от изпълнителя. Те не са изпълнени, за което фирмата ще бъде санкционирана.’’

Община Стара Загора осъществява контрол над работещата фирма, като следи и открива недостатъци, които обещава да бъдат коригирани, за да придобие центърът завършен вид. Продължителният ремонт на централната градска част Живко Тодоров обяснява като липса на качествена работна ръка.

‘’Обектът беше доста тежък. Като цяло в България няма качествена работна ръка, която да работи в строителството. По тази причина всички строителни фирми, общини и частни дружества изпитват проблеми в намирането на качествени работници’’, обясни Тодоров.

До края на септември месец пешеходната зона ще бъде изцяло завършена, обеща кметът Живко Тодоров.  ‘’Центърът става много красив. Стара Загора вече има истинска пешеходна зона, а не просто една затворена улица.’’