/ iStock/Getty Images
Екипът на Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите в Тракийския университет организира поредния безплатен онлайн семинар, предназначен за педагогически специалисти, преподаватели и хора, работещи в образователна среда.

Обучението е на тема "Грижа за себе си" и е насочено към преподаватели и педагогически специалисти, а занятията ще се проведат на 5 ноември от 16.00 до 18.00 часа чрез платформата Zoom.

Семинарът има за цел да помогне на хората, избрали призванието да преподават, да се справят по-успешно със стреса и да повишат благополучието си.

ДИПКУ към ТрУ организира онлайн обучение по медийна грамотност

Лектори на събитието са доц. д-р Джон Спери - преподавател в Университета Лин в щата Флорида и проф. д-р Дебра Еънбайндър - заместник-декан, преподавател и ръководител катедра "Консултиране и психология", Университет Лин, Флорида.

Обучението се провежда на английски език, като е осигурен превод на български език.

На 6 ноември е организиран краткосрочен курс с лектор проф. Уес Уинджит на тема: „Стратегии за окуражаване: Работа с ученици и родители за изграждане на общност - Адлериански подход“. Курсът представлява обучение за педагози, психолози и всички специалисти, които имат отношение към образованието и възпитанието.
 
Тракийски университет