/ община Стара Загора
Най-новото старозагорско училище-ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“,  е  отличено в инициативата на Българската платформа за международно развитие.

Гимназията е едно от петте глобални учебни заведения в страната, победители в шестия ежегоден конкурс "Глобално училище".

Отличените  са избрани след оценка на техните кандидатури от комисия с представители на Министерството на образованието и науката и работната групата по глобално образование в рамките на БПМР.

Старозагорски ученици се срещнаха със своя патрон проф. Балкански (СНИМКИ)

Двата приза "Глобално училище" и "Глобално училище в действие" ще бъдат връчени на официална церемония в рамките на Деветата Национална конференция за глобално образование. Тя е се провежда под мотото "Образование за глобално гражданство в условията на COVID-19. Общи хоризонти – различни реалности", която ще се проведе на 11-12 септември в София.

ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ е създадена миналата година.В училището се подготвят специалисти за най-иновативните, перспективни и търсени професии, съобразно специален учебен план, допълнителни обучения, възможности за стаж, международни проекти, както и менторски програми с практическа насоченост.
 
община Стара Загора