/ Община Стара Загора, архив
Старозагорка изразила благодарност към шофьор на автобус от градския транспорт. Водачът пътувал по Линия 34, в неделния ден и помогнал на жената да качи в автобуса бебешката й количка. Добрите думи жената споделила на горещия телефон на общината.

На горещия телефон: Сигнали за опасни дървета и клони и силна музика

От 6 до 8 юли на него са отчетени над 100 сигнала.
Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в района на кв. „Железник“, около голям хипермаркет в източната част на града, блок №21 на ул. „Ал. Батенберг‘, както и около кръстовището на ул. „Ген. Столетов“ и „Майор Кавалджиев“. Малко пале е намерено изоставено в кашон до блок №72 на ул. „Евлоги Георгиев“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

На горещия телефон: Сигнали за бездомни кучета и тийнейджъри, чупещи детски люлки в парк

След проверка по сигнал за силен лай на куче, екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е съставил Акт за установяване на административно нарушение на собственика на животното, което е било вързано в заден двор на закусвалня, в кв. „Казански“.

На жител на село Остра могила е съставен АУАН за разкопаване на тротоарно пространство, без разрешително, за поставяне на тръби. Съобщено е за необходимост от почистване на района около Мавзолей-костница „19 юлий 1877“.

Старозагорци се жалват от шумни компании и силна музика

Над десет са сигналите, които съобщават за шумни компании и слушане на музика на открито в тъмната част на деня, както и за шум от заведения и ремонтни дейности.

След получена информация на Горещия телефон са отремонтирани паркомати, лампи от уличното осветление. Премахнати са изсъхнали и паднали клони. Работи се по отстраняване на повреда на информационно табло на градския транспорт в кв. „Три чучура“.