По делото са разпитани свидетели, иззети са видеозаписи и са назначени експертизи
Прокуратурата разследва случая със загиналия моторист в Стара Загора, съобщиха от обвинението.

На 27 юни, около 8:37 часа на ул. „Никола Петков“ се е движел мотоциклет, управляван от 39-годишния мъж. В същото време автомобил, управляван 58-годишен мъж е извършил маневра на разклон в посока към квартал „Зора“, при което е настъпила катастрофа.

След катастрофата със загинал моторист в Стара Загора: Кметът ще настоява за изграждане на кръгово движение

На място е загинал водачът на мотоциклета. Извършена е била проба с техническо средство за наличието на алкохол и наркотици на водача на автомобила, като са отчетени отрицателни резултати.  

Извършват активни действия за установяване на фактите и обстоятелствата за настъпилия инцидент, като в резултат на събраните доказателства ще се преценяват по нататъшните действия по разследването и евентуално повдигане на обвинение.

БТА

По делото са разпитани свидетели, иззети са видеозаписи и са назначени експертизи. Припомняме, че след инцидента последваха протести на граждани и близки на починалия мъж с настояване за спешни промени в пътната организация на мястото на произшествието.

А кметът на Стара Загора Живко Тодоров каза, че ще настоява да бъде изградено кръгово движение. Той показа документи, че през 2019 година е внесено предложение към Агенция "Пътна инфраструктура" за изграждане на такова, но от тогава няма решение от тях. И определи кръстовището като опасно, но подчерта, че пътят е държавна собственост.