/ istock
Двама мъже - на 33 и на 34 години са привлечени като обвиняеми за хулиганство и отправяне на обиди спрямо полицейски служители в Гълъбово.

Това съобщиха от държавното обвинение. Двамата, в съучастие помежду си, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводено със съпротива срещу орган на властта - двама полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред.

Мъж заплашва и нападна с удари полицаи в Казанлък

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост, посочват от прокуратурата. На 2 септември двама полицейски служители посетили адрес в Гълъбово след подаден сигнал за шум.

Там се намирали мъжете, които са били във видимо нетрезво състояние и отправили множество обиди и закани за саморазправа. Те са оказали и съпротива при задържането си.

Те са осъждани. Двамата обвиняеми са били задържани за 72 часа. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора Районният съд в Гълъбово е определил мярка постоянен арест за спрямо тях.

Припомняме, че в началото на юли органите на реда издирваха мъж на 21 и жена на 22 г., извършвали непристойни действия и оказали съпротива срещу полицейски служители в Мъглиж. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Ралица Стефанова, БТА