Пороен дъжд и градушка връхлетяха в Стара Загора около 14:00 часа.



„Получени са два сигнала в Регионална дирекция „Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението“.



Те се отнасят за наводнени мазета в жилищни сгради в най-ниската точка на града, в района на бул.“Славянски“. И двата случая са отработени и приключени“, каза зМихаил Михов, говорител на пожарната в града.



В четвъртък повече валежи и гръмотевици се очакват в Централна и Източна България, температурите ще бъдат между 25 и 30 градуса, за София 25, сочи прогнозата за времето.



Тази година през септември се очаква средните месечни температури да бъдат около нормата, която за по-голямата част от страната е между 17 и 20 градуса, а за планините - между 3 и 10 градуса.



Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за равнините е между 40 и 60 литра на квадратен метър, а за планинските и припланинските райони - от 60 до 80 литра на квадратен метър.
 
Времето през септември: От 4 до 34 градуса

В началото на септември температурите ще се понижат и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. През първите дни от месеца през страната ще премине атмосферно смущение и температурите относително ще се понижат. 





На много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. През втората половина от първото десетдневие времето ще е предимно слънчево и температурите ще се повишат, такава е прогнозата за септември.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
Meteo Balkans/БТА