/ община Стара Загора
За девети път в Стара Загора се проведе Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2021 г.
 
13 шатри са подредени на пешеходната зона и в тях представители на Тракийския университет, 12 професионални гимназии и училища и Центъра за кариерно ориентиране представят професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в училището, както и новостите в професионалното образование.
 
Участниците очакват кандидат-гимназисти, техните родители, образователни институции  и представители на бизнеса да се запознаят на място с възможностите за обучение.
 
На Вас ученици ние разчитаме  да усвоите знанията, с които да творите бъдещето, каза при откриването на Панорамата зам.-кметът Иванка Сотирова.
 
За втора поредна година се провежда и Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране. В нея участват всички училища, осъществяващи държавен план-прием в осми клас в област Стара Загора, Тракийски университет и представители на бизнеса.
 
Образователните институции се включват с кратко видео, с което се представят професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в тях през учебната 2021/2022 година, а фирмите популяризират дейността си и възможностите за професионална реализация и кариерно развитие.
 
Видеата са публикувани на Фейсбук страницата на събитието „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“.