/ Община Стара Загора
Форум на тема „Киберсигурност и фалшиви новини“ ще се проведе на 12 април, от 10:00 часа, в зала „П. Р. Славейков“. В събитието по темите, свързани с ресора си „Цифрова икономика и цифрово общество“,  ще говори еврокомисарят Мария Габриел.

Упражнение с фиктивни кибератаки в ЕС през април

По време на форума, проф. д-р, д-р инж., д-р. х. к. Живка Овчарова, директор на Изследователския институт по информатика на Технологичен Институт Карлсруе (КИТ) и ръководител на Института по информационен мениждмънт в инженерството на КИТ ще представи виртуалната реалност в реалния свят, както и ще обобщи перспективите за развитие на високотехнологичния сектор в региона.

Мария Габриел: Миграцията е чувствителна тема, често обект на умишлена дезинформация

За фалшивите новини и влиянието на социалните мрежи
ще сподели впечатленията си на дългогодишен журналист Кирил Вълчев, който е част от Дарик Радио, както и Бисера Занкова, Председател на Фондация "Медии 21", партньор по проект "Compact: From research to policy through raising awareness of the state of the art on social media and convergence" (COMPACT), финансиран по Програма "Хоризонт 2020" на Европейската комисия.

Форумът ще събере в Стара Загора представители на различни институции и организации за обсъждане на актуалните теми. Ще бъдат представени вариантите за справяне с кибератаки, както и нормативни актове, които спомагат сигурността ни.

За участие в събитието е необходима предварителна регистрация на адрес  http://www.szait.org/?fbclid=IwAR1ZMBCn_eY7YP7lNdlNZtEHJL9f7_R8x6bByIe-0rNNQI3y0wbQiHccTmc

Партньори на Община Стара Загора са представители на бизнеса и неправителствения сектор.