/ Община Казанлък
Над 20 млн. лв. са инвестирани в обновяването на училища и детски градини на територията на Общината от началото на мандата на кмета Галина Стоянова.

Община Казанлък

Обобщението направи заместник-кметът Лилия Цонкова пред журналисти днес на заключителната пресконференция по Проект: „Обновяване на образователната инфраструктура в Община Казанлък“.

Бюджетът на Казанлък: Разумен и балансиран

По мащабния проект цялостно обновени посрещнаха за началото на Новата учебна година 2018-2019 пет училища на територията на общината:  ОУ "Свети Климент Охридски" - град Крън, ОУ "Свети Паисий Хилендарски" - село Хаджидимитрово, в град Шипка - ОУ “Свети Свети Кирил и Методий“ и селата Овощник - ОУ "Д-р Петър Берон" и Ръжена - ОУ "Свети Свети Кирил и Методий".

Община Казанлък

Община Казанлък

Ремонтните дейности в училищата включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и изграждане на водопровод и канализационни инсталации, подмяна на отоплителната инсталация и монтаж на нови котли на пелети, вътрешна реконструкция и обновяване на дворните пространства.

В Казанлък започва изграждането на единствения в региона Дневен център за хора с деменция

Общата стойност на проекта е в размер на 9 504 532,06 лв. по ОПРР 2014-2020, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, изцяло безвъзмездно финансиране.

Община Казанлък

Община Казанлък

Освен петте учебни заведения проектът обхваща и три детски градини в казанлъшкия квартал “Изток“ - ДГ “Здравец“, ДГ “Слънце“ и филиал на 15-та ДГ “Звънче“. Строително-монтажните работи в тях включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и изграждане на водопровод и канализационни инсталации, газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, монтаж на ново оборудване и осигуряване на мерки за достъпна среда.

Община Казанлък

Община Казанлък

„Извършените подобрения осигуряват по-добри условия за обучения на близо 1 100 ученици и повече от 200 души педагогически и помощен персонал.“, посочи пред местни медии ръководителят на проекта инж. Кънчо Христов. 

Община Казанлък

Сградите на всички учебни заведения в град Казанлък са вече ремонтирани, а сред детските градини предстои ремонт на едва още две.