Н. Златанов: Липсва комуникация между държавната и местната власт
Н. Златанов: Липсва комуникация между държавната и местната власт / DarikNews.bg

Реорганизация на трите полицейски школи, едната от които е в Казанлък, а не закриването й е обсъждано в Министерството на вътрешните работи. Това е официалният отговор от ведомството, за който аз знам, коментира председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов. Късно снощи Председателският съвет на местния парламент прие декларация, в която настоява за аргументирано становище във връзка със слуха, че се готви закриване на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР и превръщането й в бежански лагер.

Слухът за настаняването на бежанци и закриването на полицейската школа в Казанлък ни постави в ситуация, в която не успяхме да преценим доколко той почива на достоверни данни и доколко не, обясни председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов.По думите му липсва комуникация между държавната и местната власт, но е важно да се спазват европейските директиви за разширяване правомощията на общините.

„В крайна сметка ние като ръководство сме длъжни да реагираме на един такъв сигнал, защото е достатъчно сериозен. Имаме 15 точки, в които достатъчно точно сме се аргументирали, защо в този регион не могат да се настаняват бежанци. Сред най-сериозните са близостта с военните заводи и полигона, на който се провеждат ежеседмично изпитания на боеприпаси. Само една телена ограда го дели от полицейската школа."

Златанов уточни, че според официалния отговор от Министерството на вътрешните въпросът за настаняване на бежанци в полицейската школа в Казанлък не е обсъждан, а е коментирана предстояща реорганизация на трите полицейски центъра в Казанлък, Варна и Пазарджик.