Мая
Мая / netinfo
Днес сутринта малката Мая и семейството й отпътуваха за Турция. В линейката с тях пътува лекарски екип от болница Лив Хоспитал, където ще се проведе лечението на бебето със стволови клетки. На 7 януари ще й бъдат направени изследвания, а първата вливка е предвидена за 10 януари.

Мая
netinfo


На 20 декември стана ясно, че за лечението на Мая в Турция със стволови клетки са необходими първоначално 55 000 лева. Първата оферта включва  4 вливки и 1700 евро за линейката, с която детето и семейството й ще бъдат транспортирани до болница Лив Хоспитал. Заболяването на Мая е вродена мускулна дистрофия с мерозинов дефицит.

Мая
netinfo


Бебе Мая успя да обедини доброто в сърцата на старозагорци и чрез редица инициативи и благотворителни кампании бяха събрани над 78 600 лева.

Мая
netinfo


Десетки са благодарностите към хората, които се включиха в кампанията или дариха индивидуално пари за Мая, още толкова са учениците от различни учебни заведения в града, които сами се организираха и чрез благотворителни инициативи подпомогнаха момиченцето, много са спортните клубове и организациите, които също отвориха сърцата си за нея.

Мая
netinfo


На всички дарители, организаторите на кампанията в нейна помощ, изказват своята благодарност на фб страничката Да помогнем на бебе Мая https://www.facebook.com/DaPomognemNaBebeMaya/?epa=SEARCH_BOX.

Мая
netinfo


Всички желаят късмет и успешно лечение на малката Мая и чакат първата добра новина от Турция!  
 

Мая
netinfo

Използвани са снимки от фб страницата Да помогнем на бебе Мая