/ Тракийски университет
Регистрацията и участието са напълно безплатни
След първия безплатен уебинар по темата от миналата седмица, Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учителите (ДИПКУ) при Тракийски университет и Регионално управление на образованието продължават дейностите за подкрепа на българските учители, съобщиха от университета.

Вижте как ще се провеждат предварителните кандидатстудентски изпити в Тракийски университет

На 30 март ще се проведе отново безплатен уебинар: ПЛАТФОРМИ И ПРОДУКТИ СЪС СВОБОДЕН ДОСТЪП, ПОДХОДЯЩИ ЗА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ НА УЧЕНИЦИ.

В уебинара ще бъде дадена възможност за обсъждане на проблемите и цялостната организация на учебния процес в училището. Учители от Второ основно училище „П. Р. Славейков“-Стара Загора ще споделят опита си.

Специалистите от Тракийски университет работят във всички посоки за овладяване на кризисната ситуация

Те реализират видео конферентни уроци със своите ученици от самото начало на извънредното положение в страната.
По време на срещата старозагорските учители ще разкажат както за софтуерните приложения, които използват, така и за електронни ресурси, които имплементират в уроците си.

Начало на уебинара: 30 март - вторник, от 13.00 часа. Продължителност: 1 час и 30 минути. Необходимо е предварително желаещите да участват да заявят участието си в уебинара, като попълнят съответната форма на сайта на ДИПКУ-Стара Загора.

Световен ден на социалната работа в Тракийски университет

Регистрацията и участието са напълно безплатни. ДИПКУ: „Ако сте готови да споделите опита си в електронното обучение на ученици, пишете на dipku_sz@abv.bg или се свържете с ас. д-р Дончо Донев на 0887/16- 05-65. Вярваме, че заедно можем да се справим в необичайната ситуация и да излезем от нея по-добри специалисти и хора".