/ Община Стара Загора
Малчугани от 18 детски градини е включиха в празника „Играй с приятели“ организиран Община Стара Загора по повод 1 юни - Международен ден на детето.

Община Стара Загора

Началото бе дадено в 10.00 часа на обновения площад пред Общината. „Честит празник, скъпи деца, родители и учители! Децата са най-скъпото за нас. Затова родители, вдъхвайте вяра в утрешния ден на децата си да са убедени, че успехите им ще се множат“, пожела Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

Приказни тролейбуси пътуват в Стара Загора (СНИМКИ)

Най-напред на сцената излязоха малките балерини от Детска градина  „Мир“, които показаха завидни умения. Участниците и гостите на празника с удоволствие аплодираха и танцовите изпълнения „Децата на България“, „Детска планета“, „Българка“, „Преди 100 лета“.

Община Стара Загора

Дамите и джентълмените от ДГ „Пролет“ предизвикаха широки усмивки по лицата на публиката с перфектното си изпълнение. Дойде ред и на „Пасо добле“ на малките танцьори
от ДГ „Звездица“ и латино ритмите в танца на малчуганите от ДГ „Бреза“.

Община Стара Загора

В чест на хубавото време „Пролетна нежност“ изпълниха децата от ДГ „Райна княгиня“, а тези от ДГ „Кипарис“ с танца „Морска феерия“ напомниха, че идва ред на морските преживявания.

Община Стара Загора

Имаше и танц с чадърчета, и още много изпълнения за радост на деца и родители. Песента „Рипни калинке“ изпълниха с много желание децата от ДГ  „Светулка“, а със „Загоре, равно Загоре“ се представиха възпитаниците на ДГ „Звънче“.

Община Стара Загора

Празникът завърши с латино изпълнения на танцьорите от „Загора данс 2005“. Много бяха и желаещите да се включат в Арт ателиетата, представени от Школите по изобразителни изкуства на Център за подкрепа за личностно развитие  и школите по чужди езици и изобразително изкуство на НЧ „Родина 1860“.

Канят деца и родители за игри на открито в Аязмото

Всички деца дошли на празника получиха от любимите пръчици „Зайо Байо“ на фирма „Сани Конс-Тодорови“, която всяка година радва децата. И сега тя подари чисто нов велосипед на късметлията от томболата - Александър Иванов.

Магията на детството продължи с музикалната постановка „Разкажи ми приказка“ на децата от ДГ „Патиланско царство“.