/ Община Стара Загора
Весел празник „Играй с приятели“ организира Община Стара Загора за най-малките жители на областния град по повод 1 юни - Международен ден на детето. Той ще започне в 10.00 часа в парк „Пети октомври“.
 
Канят деца и родители за игри на открито в Аязмото

На сцената ще се изявят представители на 18 детски градини от Общината. Дошлите на празника ще чуят изпълнения на детски и народни песни. Ще се насладят на фолклорни и латино танци.
 
На централната алея пък ще бъдат разположени Арт ателиета, представени от Школите по изобразителни изкуства на Център за подкрепа за личностно развитие  и школите по чужди езици и изобразително изкуство на НЧ „Родина 1860“.

Да има Министерство на детето и семейството предлагат в Стара Загора

Децата ще могат да се забавляват и с Клуб „Забавна астрономия“, Ателие „Млад археолог“ на Регионалния исторически музей Стара Загора и игри по шахмат, представени от Клуб по шахмат „Тракийско конче“ при НЧ „Георги Бакалов 1933 г.“.
 
На 1 юни от 11.00 часа в парк „Артилерийски“ и на 2 юни, от 17.00 часа в парк „Пети октомври“ ще има детски концерти на Вокална студия „Розов свят“ и Детско-юношески фолклорен танцов състав „Броеничка“ при Фолклорна танцова школа „Броеница“.