Четиринадесети ден са затворени възлови точки за движение в област Стара Загора, блокирана е автомагистрала "Тракия" в района на 208-и километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката. Причината е протестът на миньори и енергетици, който започна на 29 септември сутринта и продължава и към момента.

Довечера, след като приключи националният протест на миньори и енергетици, ще бъде оповестено кога ще паднат блокадите по пътищата в Старозагорско. Това съобщи днес пред журналисти Бисер Бинев от синдиката "Подкрепа" в "Мини Марица-изток" след среща между протестиращи и синдикати днес на автомагистрала „Тракия“. Очаква се решението да бъде оповестено около 20:00 часа.

Основното им искане сега е оттегляне на Териториалните планове за справедлив преход и нови преговори по точките от споразумението. 

Протестът на миньори и енергетици продължава: АМ „Тракия“ и Проходът на Републиката остават блокирани

Днес миньори и енергетици в Старозагорско ще решат дали да останат блокадите по пътищата в областта. Това съобщи вчера пред журналисти Бисер Бинев от синдикат "Подкрепа" в Мини "Марица-изток". 

Днес миньорите и енергетиците ще излязат и на национален протест в защита на техните искания, обявен за 18:00 часа в цялата страна. 
Павлина Дудева/БТА