/ netinfo
Възстановяването и трансформацията на стари сгради, на античните пространства в града и неговото културно наследство, е основната тема на френско –българско студентско архитектурно ателие.

Над 30 бъдещи архитекти от Университета по архитектура в Париж Ла Вилет и пет техни български колеги от Университета по архитектура, строителство и геодезия - София, под ръководството на арх. Цвета Кирова, ще бъдат в града до 16 октомври.

Високотехнологична академия отваря врати в Стара Загора

На младите хора бяха предложени теми за обновяване на пространства-от Община Стара Загора дадоха задача за Античната улица и Градския пазар, както и идеи за сградата на

Първо основно училище, индустриални сгради и малка жилищна сграда с възрожденска архитектура. От Тракийския университет предложиха препроектиране на библиотеката  и на отворено пространство, което включва паркинг и залесени площи. 

Уникално австрийско шампанско с 23-каратово злато представят на Августиада

Старозагорските архитекти
също са подготвили задачи за бъдещите си колеги. Една от най-интересните е за централен площад с частично покритие на Античната улица. Те обявиха, че подкрепят ателието и са готови за съдействие.

Участниците от двете страни провеждат за трета поредна година съвместни ателиета, в които формират екипи и работят заедно по зададени от градовете теми.

Младите хора ще посетят Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“.