БЧК зарадва четири деца
БЧК зарадва четири деца / netinfo
400 лева и ваучер за почивка в Смолянския курорт Момчиловци получиха днес 4 деца от Старозагорска област.Всички те са жертви на пътно транспортни произшествия.

Марио Стоянов е от Стара Загора а Таня Станчева- от Казанлък.И двамата са жертви на катастрофи . Пари и карта за почивка получиха още 7 годишния Аньо Иванов от с.Ветрен и 8 годишния Станислав Балев от Стара Загора.

Националния дарителски фонд подпомага деца,пострадали при  пътни произшествия .Той съществува от 2005 година. За първи път деца от нашия регион получават подобна помощ, съобщи за Дарик директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК Стефка Абаджиева.

Родителите на пострадалите малчугани обещаха да похарчат получените пари за подаръци, учебници и лекарства .

По повод Международния ден на Червения кръст в Стара Загора стартира кампания за набиране на средства и храни за Хранителна банка. Тази година по решение на старозагорските младежки червенокръстци кампанията е посветена на особено уязвими деца от града .

Вечерта младите доброволци на БЧК ще докажат ,че освен благордство притежават и очарованието на младостта , като отпразнуват с парти международния ден на организацията , в която членуват.