/ Старозагорска митролиполия
На кадрите се вижда как певците се опитват да пресъздадат "Тайната вечеря"
Софийската света митрополия публикува позиция по повод видеоклип, заснет от „Пайнер“, съдържащ сцени на оскверняване на храм от Софийска епархия.

"Изпълнението е в остър разрез с християнския морал, възприетите от обществото ни норми и е в нарушение на закона", пишат от храма.

Рут Колева за скандалната фотосесия: Този паметник е срамен

На видеоклипа изпълнителите Лорена и Джордан са направили обща песен на име "Крадена любов". На кадрите се вижда как певците се опитват да пресъздадат "Тайната вечеря".

Музикалното произведение е заснето на територията на православен храм „Свети Петър и Павел“ в местността „Петров Кръст“, с. Ковачевци, Община Самоков.

Това е направено без съгласието на Българската православна църква. А нейните представители не са били уведомявани и разшрешение не им е било поискано.



"Многократно показване в произведението като подчертан акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра – Светия Кръст“, пишат до медиите от митрополията.

Тук можете да видите и прочетете пълната позиция на Софийската света митрополия: