Десетки паднали дървета изпочупиха автомобили, имущество на гражданите, пейки и детски площадки
Първият снеговалеж нанесе сериозни материални щети в район “Изгрев”. Това съобщи на страницата си във Фейсбук д-р Делян Георгиев, кмет на район "Изгрев".

Изненада ли снегът в страната (ОБЗОР)

Десетки паднали дървета изпочупиха автомобили, имущество на гражданите, пейки и детски площадки. Служители на районната администрация, пожарната и екипи на гражданска защита работиха до късно през нощта по отстраняването на щетите и премахването на клоните и трупите от уличните платна и тротоарите.

Фейсбук д-р Делян Георгиев, кмет на район "Изгрев".

“Многократно апелирам за повече финансови средства за поддържане на “зелената система” в нашия район. При нас има много стари, изсъхнали и болни дървета, които трябва да бъдат премахнати, защото застрашават здравето и живота на гражданите.

Фандъкова: Зимата не ни изненада

За съжаление, до този момент няма промяна във финансовите параметри насочени към “Изгрев” от страна на Столична община. Давам си сметка, че София е един град, но всеки от отделните райони има своя специфика и други особености. В нашите три квартала озеленяването е изпълнено на 98%, което е чудесно, но всичко това изисква сериозна поддръжка и ресурс.

Фейсбук д-р Делян Георгиев, кмет на район "Изгрев".

Резонно е експертите на Столична община да преосмислят разсъжденията си по отношение на бюджетите в перо “озеленяване” на райони като “Изгрев” и “Лозенец” например.

Градът ни не е еднотипен, ако в нашия район се нуждаем от повече финанси за поддръжка на дърветата, то в районите от софийското поле, това не е основен приоритет.

Сняг затрупа София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Гъстозалесените райони трябва да получават повече средства за справяне с положението, а не да се чудим как да овладяваме последиците от годините бездействие с жалките средства, които получаваме от Столична община.

Фейсбук д-р Делян Георгиев, кмет на район "Изгрев".

Гражданите на “Изгрев” не заслужават подобно безпардонно и несправедливо отношение. София трябва да се управлява диференцирано и с мисъл. Надявам се разумът да надделее в Бюджет 2022 и да се направят необходимите постъпки да бъде защитен интересът на данъкоплатците от “Изгрев”, ние от районната администрация сме готови да си свършим работата”, коментира кметът