Зимна обстановка в цялата страна. Дъжд и сняг сериозно затрудниха движението в последния ден на месец ноември.

Аварирал румънски тир блокира магистрала „Хемус" в посока София за часове. Стигна се и до километрични задръствания.

Той попречи на снегопочистващите машини да почистят магистралата. Заради което тя временно беше затворена за всички превозни средства и се стигна до километрични опашки, посочва NOVA.

Освен на „Хемус”, проблеми днес имаше и на автомагистрала „Струма”, признаха от АПИ.

Фандъкова: Зимата не ни изненада

Забавяне в снегопочистването имаше и в София. Заради това фирмата, която обслужва районите „Триадица”, „Младост” и „Витоша” ще бъде глобена.

„Санкциите са много сериозни. Те разполагат с достатъчно машини, но явно имат лоша организация. Останалите фирми започнаха да почистват навреме”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

И точно защото повечето започнали навреме, от Общината са категорични – този път снегът не е бил изненада. „Не ни изненада, защото видяхме прогнозите. Имахме всичко и беше въпрос на организация”, добави Фандъкова.

Сняг затрупа София (ВИДЕО)

Снегът в столицата заваля малко след 04:00 ч. сутринта. А до 9 часа сутринта вече бяха получени над 150 сигнала за паднали дървета. Едно от тях препречи трамвайните ленти на площад „Журналист”, друго падна върху кола на улица „Княз Борис I”.

От „Аварийна помощ и превенция” съобщиха за паднали дървета в града. В ранните часове „Симеоновско шосе” беше блокирано заради усукан автобус.