/ iStock/Getty Images
От 30 август до 8 септември ще бъдат въведени временни промени в разписанието на два нощни влака, които се движат по маршрута София-Бургас-София през гара Пловдив, съобщиха от БДЖ.

Подарете си пътуване с парен локомотив по теснолинейката Септември-Велинград

Нощните влакове номер 8626 от Бургас за София и номер 8627 от София за Бургас ще бъдат обслужвани от дизелов локомотив в участъка от гара Крумово до гара Тодор Каблешков.

Превозът с дизелов локомотив се налага поради изключване на напрежението в контактната мрежа и с цел да не се налага смяна на маршрут или превоз с алтернативен транспорт за клиентите на БДЖ от тези влакове.

Поради въведените промени в организацията на движение на двата нощни влака, през посочения период ще бъде променено разписанието им, както следва:

- Бързият влак номер 8626 от Бургас за София, който заминава от гара Бургас в 22:05 часа, ще се движи с коригиран график след гара Първомай и ще пристига в Централна гара София с 28 минути по-късно, т.е. в 06:30 часа

Променят движението на влаковете между гарите Белозем и Михайлово

- Бързият влак номер 8627 от София за Бургас, който тръгва от Централна гара София в 22:55 часа, ще пътува с променено разписание след гара Стамболийски и ще пристига в гара Бургас със 67 минути по-късно, т.е. в 07:30 часа

Във връзка с наложените корекции ще бъде променено разписанието и на пътническия влак номер 10120 от Септември за София, който ще заминава от гара Септември в 03:35 ч., което е с 28 минути по-рано от редовния му график.