Борислав Иванов
Борислав Иванов / БГНЕС
Общинският съветник Борислав Иванов бе освободен от длъжността заместник-председател на СОС, както и от комисиите в съвета, предаде БГНЕС.

На негово място за заместник-председател на СОС общинските съветници избраха бившия главен архитект на район „Младост“ и част от “Атака” арх. Румен Русев, който бе избран и за заместник-председател на комисията по архитектура. Освен това Иванов бе махнат и от поста на заместник-председател на комисията по обществен ред и сигурност в СОС и поста се зае от доктор Веселин Милев.

Председателят на СОС Георги Георгиев поиска оставката на Борислав Иванов, след като той се опита да свали принудително знамето на Украйна от фасадата на Столична община. Иванов след това сам подаде своята оставка, но само като заместник-председател на общинския съвет. От днес вече той не е и заместник-председател на двете комисии.

В мотивите си председателят на СОС Георги Георгиев, вносител на доклада, посочва, че "напоследък станахме свидетели на действия и поведение от страна на г-н Иванов, грубо уронващи престижа на СОС като орган на местното самоуправление на територията на Столична община и представляващи неуважение към приетите от Съвета решения".

Общинският съветник, който свали украинското знаме, отново се закани

Става въпрос за опита на Иванов да премахне от фасадата на Столичната община украинския национален флаг, който бе поставен там като символ на съпричастността към украинския народ, след като Украйна бе нападната от Русия. Георгиев посочва, че Борислав Иванов нееднократно предприема действия по нарушаване на обществения ред на територията на сградата на Столичната община.
БТА