"Г-н Бонев ми е познал раницата, отворил я е, видял е пистолета и явно е решил, че ще влизам като Антонио Бандерас в сградата на Общината“
Общинският съветник Борислав Иванов ще си подаде оставката като зам.-председател на Столичния общински съвет. Това заяви самият той пред журналисти ден, след като направи опит да свали националния флаг на Украйна от фасадата на Столичната община.

"Свалянето на знамето не е емоция, а точно определен план. Доказах, че мога да го направя", заяви той. Беше категоричен, че каквото и чуждо знаме да се окачи в кабинета на кмета на София, той ще го свали. 

Иванов отговори и на общинския съветник Борис Бонев, който го обвини, че е влязъл в общината с пистолет

„Вчера ми го взеха от полицията, предадох си го, за да не се получи нещо такова. Това не е бойно оръжие, не може да убива, но може да наранява. Сега е в колата ми. Това бяха долни инсинуации, носех си го в раницата, носех го на ремонт самия пистолет. Г-н Бонев ми е познал раницата, отворил я е, видял е пистолета и явно е решил, че ще влизам като Антонио Бандерас в сградата на Общината“, каза още Иванов. 

По-рано председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев внесе доклад с искане за оставката на Борислав Иванов като заместник-председател на съвета и като председател на комисията по обществен ред и сигурност.

"Освен председател на Столичния общински съвет аз съм юрист и университетски преподавател по право. Намирам за недопустимо поведението от вчера и днес на зам.-председателя на общинския съвет Борислав Иванов, който наскоро заяви желанието си за присъединяване към ПП “Възраждане”. Затова вече внесох доклад с искане за оставката му като заместник-председател на съвета и като председател на комисията по обществен ред и сигурност. Правото стои над всички нас и всяко посегателство върху него не може и няма да остане без санкция, поне докато това зависи от мен"


Малко по-късно Георгиев коментира темата и пред журналисти: "До настоящия момент колегата не е подал своята оставка, затова нека да му е ясно, че ще му я вземем по мое настояване и на групата ГЕРБ-СДС, а не по негово желание“, закани се Георгиев и уточни, че това ще се случи на заседанието на общинския съвет след две седмици. 

„Общинските съветници са плод на пряк избор от гражданите на София. Работим с материали на избиратели, бих казал на жаргон. За съжаление сме длъжни да се справяме с предизвикателствата, пред които изборът ни е изправил“, коментира още той и апелира за адекватно поведение.  

От „Демократична България“ (ДБ) също настояват за оставката на общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) от групата на „Патриоти за София“ заради хулигански прояви в сградата на Столична община, съобщава на фейсбук страницата си групата на ДБ в СОС.

Зам.-председателят на СОС и председател на комисията по обществен ред и сигурност Борислав Иванов е извършил действия, които са в пълно противоречие с отговорността му като общински съветник и част от ръководството на СОС и Столична община.

Неуспешен опит на „Възраждане” да свалят знамето на Украйна от Столична община

Ние, съветниците от групата на ДБ, настояваме за незабавното му отстраняване от заеманите от него ръководни постове и призоваваме всички политически групи да се противопоставят на тази недопустима хулиганска проява. Приканваме самия Борислав Иванов да си подаде оставката като общински съветник, тъй като извършеното от него е позор за общинския съвет и е в разрез с мандата, даден му от софиянци, като техен представител в Столична община, посочват от ДБ.

Извършеното от него - влизане като маскиран престъпник, нахлуване в кабинета на кмета, нелегално проникване в компютрите на Столична община, сваляне на знамето на Украйна от фасадата на сградата, поставено там с решение на СОС, е толкова абсурдно, че предизвиква съмнения за неговото психично състояние и възможност да изпълнява задълженията си, за които е избран, отбелязват от ДБ.

За тях това е и пореден пример по какъв начин партия “Възраждане” разбира участието си в политическия и обществен живот на София и България. "А именно - да генерира постоянни скандали, които в конкретния случай излизат не само извън рамките на добрия тон, а представляват саботаж на устоите на местното самоуправление. И за да бъде още по-абсурдна ситуацията, имаме случай, когато председател на комисията по обществен ред и сигурност извършва хулигански прояви в сградата на Столичната община", посочват от ДБ.

Столичен общински съветник от „Атака” поиска да се присъедини към „Възраждане”

Дни по-рано Борислав Иванов изяви желание да се присъедини към ПП "Възраждане".

Бях избран от листата на ПП "Атака", но тъй като политическата партия, на която вярвах, измени на думите си и отстъпи от принципите си, аз снемам доверието си от нея. Искам да изявя желанието си да се присъединя към ПП "Възраждане", чиято идеология ценности и позиции напълно се припокриват с моите. Това заяви на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) зам.-председателя на СОС Борислав Иванов, който е от групата на "Патриоти за София". Той е от квотата на ПП "Атака".

Нарушавайки правилника, искам да създам един прецедент, с който искам да покажа на вас, колеги, както и на обществеността откритото си, принципно поведение, отстоявайки вижданията си, отбеляза той и добави, че никога не е членувал в "Атака", а е бил част от гражданската квота.

А днес от "Възраждане" обявиха, че не е постъпвало искане от Иванов. "Столичният общински съветник Борислав Иванов не е подавал молба за членство в деловодството на "Възраждане". Ако такава бъде подадена от него, то същата ще бъде разгледана от националното ръководство в едномесечен срок, както е посочено в устава на политическата организация. Всички действия на Борислав Иванов от днешния ден са изцяло негова инициатива и не са съгласувани нито със софийското, нито с националното ръководство на "Възраждане", уточняват от партията.