/ iStock/Getty Images
В над 100 общински училища и детски градини в момента се правят ремонти
"Мобилни екипи за ваксинация на Столичната община ще са на разположение от 1 септември да имунизират екипите на училищата в София на място".

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова и допълни: „Реалната ваксинация в София, цялото лято, се случва благодарение на нашата кампания, на изнесените пунктове. Особено сега набира скорост ваксинирането на места на фирми и различни организации“.

Лек спад на новозаразените с COVID-19 у нас

"В над 100 общински училища и детски градини в момента се правят основни и текущи ремонти. Голяма част от тях ще завършат до началото на учебната година, за оставащите, директорите ще създадат организация, така че да не се пречи на учебния процес", обяви в профила си във Фейсбук Фандъкова.



Продължава изграждането на новите корпуси на 9 Френска езикова гимназия. Заедно с това изпълняваме и проект за енергийна ефективност на основната сграда. До 15 септември работата по фасадите ще приключи и ще продължи подмяната на мрежите.

Разширението на гимназията - нов корпус с класни стаи и още един за физкултурен салон - ще завърши за учебната 2022/23 г. Това ще позволи на училището да премине на едносеменен режим на работа.
БНР