/ БТА
Седем мишелови бяха пуснати на свобода, след като са прекарали известно време в Спасителния център за диви животни на неправителствената организация "Зелени Балкани", съобщи за БТА Христина Клисурова от центъра.

БТА

Тя разказа, че някои птици са били подложени на операция, други са имали луксация или липса на пера. Имало е и такива, които са били приети за лечение заради изтощение.

Птиците бяха пуснати отново в природата край Кремиковския манастир.

БТА

Мишеловът е много полезна птица - храни се с мишки или други дребни гризачи, уточни още Клисурова. Тя посочи, че през зимата тези птици обитават по-ниските части, за да си набавят храна. През лятото, когато е размножителният период, пребивават предимно в по-високите гористи местности.

БТА

През годината Спасителният център се грижи за около 2500 нуждаещи се животни, предимно птици. Често пациенти са и дребни бозайници като катериците и таралежите. За своите нужди центърът използва две "диви" линейки. С тях успява да окаже помощ на пострадалите животни. С едната центърът се сдобива чрез лизинг и чрез дарители, а другата е закупена с финансовата подкрепа на аутсорсинг компания в София.

БТА

БТА