/ БГНЕС
Районният кмет на район "Младост" Десислава Иванчева е поискала продължаване на отпуската си с 10 дни, съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова.
 
Тя отбеляза, че срокът на досегашната отпуска на Иванчева е приключил и новата молба е пусната чрез адвокатите й. Иванчева е задържана по разследване за корупция от 17 април.
 
Румен Русев ще е и.д. кмет на „Младост“, въпреки желанието на Иванчева

Същевременно, избраният от Столичния общински съвет за изпълняващ длъжността районен кмет - зам.-кметът Владимир Клисуров, от днес е в 4-дневен платен отпуск. С негова заповед за заместник е назначен другият зам.-кмет арх. Румен Русев.
 
17 април: Арестуваха кмета на „Младост“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Фандъкова каза, че много иска, който и да изпълнява длъжността кмет, да бъде много отговорен, да осигури административното обслужване на гражданите, за да не усещат те липсата на ръководство, и на второ място да бъдат отговорни по отношение на придвижване на забавените процедури.
 

БГНЕС


Десислава Иванчева разкри каква е причината за акцията срещу нея

Трябва да се гледат конкретните случаи, да се търсят решения, така че и гражданите да бъдат удовлетворени, и собствениците и инвеститорите да бъдат компенсирани, посочи Фандъкова. Тя отбеляза, че продължава да смята, че решения могат да бъдат намерени и за тежки случаи, в които да се водят преговори, но трябва да има предложения от страна на районната администрация.
 
"Убедена съм, че и общинският съвет ще разгледа тези предложения приоритетно, за да могат да се ускорят забавените през последните години процедури", каза кметът.
БТА