/ iStock/Getty Images
Всички служители на РЗИ-Сливен са ангажирани в различни дейности в борбата с пандемията от COVID-19.

Продължават сигналите за струпване на хора на едно място

От дирекцията "Надзор на заразните болести" осемнайсет служители издават предписания за карантиниране на болни и контактни, ангажирани са и с контрола по спазването на противоепидемичните мерки в лечебните заведения.

Здравните инспектори от дирекцията "Обществено здраве" извършват проверки на терен заедно с контролни органи от полицията, БАБХ, Инспекция по труда. Инспектор от дирекция "Медицински дейности" следи за спекула при лекарствата и съвместни проверки с РЗОК.

Служители на инспекцията отговарят и за ежедневното отчитане на предпазни средства, които се осигуряват по линия на "Логистично-координационен център" към ГД "ПБЗН".

Два нови случая на COVID-19 в Сливен

От 18 март до 3 април от държавните здравни инспектори в РЗИ са издадени 625 предписания за спазване на карантинен режим, в регистъра за поставени под карантина и диагностицирани с COVID-19, са въведени данни за 1175 души.

Към 3 април са проведени пет епидемиологични проучвания. В шест лечебни заведения за извънболнична помощ са извършени проверки за спазване на противоепидемичните мерки, проверявани са аптеки и дрогерии.

На три телефонни линии, както и от сайта и електронната поща на РЗИ, са били приети и обработени 610 запитвания и сигнали на граждани, като са извършени проверки по над 80 сигнала.

Стефан Радев: Капацитетът на инфекциозните отделения в Сливен не е изчерпан

Заедно с други контролни органи се проверява спазването на въведените мерки в хранителни заведения, търговски обекти и предприятия.
БТА