/ ThinkStock/Getty Images
Върховният административен съд потвърди отмяната на наложена на Община Сливен финансова корекция в размер на 1 милион 685 хиляди лева. Тя беше наложена от Министерството на околната среда и водите по договор  от 2013 г. за втория етап на водния цикъл.

Община Сливен защитава тезата, че не дължи 4,5 млн лв на МОСВ

Община Сливен обжалва наложената финансова корекция пред Административен съд-Стара Загора и с негово решение от 10 октомври 2017 г. тя е отменена. МОСВ обжалва решението пред Върховния административен съд. Със свое решение от 18 юни 2018 г. ВАС потвърди решението на Административен съд за отмяна на финансовата корекция. Решението е окончателно.

Запорираха сметките на община Сливен

Министерството на околната среда и водите наложи на Община Сливен финансова корекция и за първия воден цикъл на Сливен, изпълняван в периода 2008-2010 г.  Тя е в размер на около 4 милиона лева. Пред НАП беше започнато производство срещу Община Сливен за събиране на вземането и през есента на 2017 г. беше наложен запор на общинските сметки. Община Сливен оспори, че дължи сумата. По искова молба на НАП беше образувано дело в Окръжен съд-Сливен, който с определение прекрати производството.

Предстои Бургаският апелативен съд да се произнесе по жалбата на НАП.