/ / iStock/Getty Images
Става дума за китайско семейство, което има собствен бизнес в града

РЗИ - Сливен постави под карантина завърнали се от Китай жители на града. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация, съобщава NOVA.

На територията на област Сливен се извършва 14-дневна изолация и медицинско наблюдение на всички лица, които са пристигнали от континентален Китай, съгласно разпореждане на Министерството на здравеопазването. Това съобщи директорът на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова в отговор на запитване от областния управител Чавдар Божурски, предизвикано от обществения интерес.

Проф. Кантарджиев в МС: Изследване за коронавирус се прави само на пациенти със симптоми

В писмо до областния управител д-р Балулова съобщава още, че наблюдаваните лица са в добро общо здравословно състояние, без субективни оплаквания. На територията на страната няма регистрирани случаи на заболели от инфекциозното заболяване, причинено от нов коронавирус 2019-nCoV (COVID – 19). До лечебните заведения в Сливенска област са изпратени информационни материали и алгоритми за действие. На сайта на РЗИ – Сливен периодично се публикува актуална информация за заболяването.

Според информация на Sliveninfo става дума за китайско семейство, което наскоро се е завърнало от родината си, е поставено под карантина при домашни условия в Сливен. В града под Сините камъни китайците развиват собствен бизнес. Те се върнали от своята родина миналата седмица.

„Оттогава са под карантина. Всеки ден получавам информация за тяхното състояние. На този етап няма отклонения и данни за повишена температура“, заяви д-р Даниела Калева, началник на Дирекция в РЗИ – Сливен, допълва местният сайт.

Тя подчерта, че РЗИ – Сливен получава постоянна информация от граничните пунктове за идването на китайски граждани. Карантината на китайското семейство е в самото начало. И ще продължи задължителните две седмици.





 
NOVA