/ iStock/Getty Images
Снимките на новия филм на Стефан Командарев започнаха днес в Шумен. Символичният старт на снимачния процес беше даден в центъра на града, съобщиха от общинската администрация.

След „Посоки“ и „В кръг“ това е третият филм от трилогията на режисьора Стефан Командарев. Лентата разказва за пенсионирана учителка, станала жертва на телефонни измамници. Главната роля е поверена на актрисата Ели Скорчева, която след 30-годишно прекъсване отново се завръща на големия екран.

Част от творческия състав на продукцията са още Асен Блатечки, Герасим Георгиев – Геро, Иван Бърнев, Стефан Денолюбов и други звезди на българското кино, както и актьори от шуменския театър.

Локациите, където ще се снима филмът на Стефан Командарев, са в целия град – по улиците, жилищна кооперация в центъра, залата на Симфониета – Шумен, читалище, училище и др.

„Месец март ни изненада с малко по-студено време от обичайното, въпреки че сме свикнали да работим при всякакви условия. Първите кадри вече са заснети в подножието на стълбите за паметника „Създатели на българската държава“, а по план снимките трябва да завършат на 17 април”, обясни Стефан Командарев.

От екипа се обръщат към шуменци с молба да проявят разбиране, когато се налага да се въведат ограничения за автомобилното движение по някои от улиците на града. За промените гражданите ще бъдат своевременно информирани както чрез медиите, така и със специални табели на място, допълват от общинската администрация.
БТА