75 са новите случаи на заразата в областта и три жертви
Момченце на една година от Шумен е най-малкият заразен с COVID-19 жител на Шуменска област през изминалото денонощие, когато са регистрирани 75 нови случаи в Единния информационен портал, съобщиха от РЗИ.

„Зелени коридори“ в Шуменско, затягат контрола за мерките

На 21 октомври в МБАЛ - Шумен са приети 12 пациенти с коронавирусна инфекция, а са изписани 23-ма. Общият брой на настанените в лечебното заведение е 144, от които с потвърден COVID-19 са 121 пациенти, а на 23-ма се чакат резултатите от тестовете им.

Двама са настанени в интензивно отделение, от които един е интубиран. През изминалото денонощие в болницата са починали три жени - на 55 г., 59 г. и 69 г.

Двумесечно бебе в Шумен е заразено с коронавирус

Общо 617 дози ваксини срещу COVID-19 са поставени в Шуменска област вчера. Вече 56 494 жители на областта са имунизирани, а броят на хората със завършен ваксинационен курс е 28 967.

От РЗИ напомнят, че всеки желаещ може да се ваксинира при общопрактикуващите лекари и в разкритите шест имунизационни кабинета на територията на областта, които разполагат с препаратите на Pfizer, Moderna и Janssen.

Личните лекари също могат да поставят ваксини и на хора, които не са в техните пациентски листи.
БТА