85 са новите случаи на заразата в областта
19 от новодиагностицираните с COVID-19 в Шуменска област през изминалото денонощие са на възраст до 19 години, като най-малкият заразен с вируса е едномесечно бебе от Върбица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Едномесечно бебе с COVID-19 е настанено в болница в Шумен

85 нови случаи
на COVID-19 са потвърдени през последното денонощие в Шуменско. Заболеваемостта към 19 януари за областта е 479 на 100 000 души за 14-дневен период.

Най-много от диагностицираните с коронавирусна инфекция в региона са на възраст между 40 и 49 години - 20. В COVID отделенията на МБАЛ-Шумен са настанени 134 пациенти. Сред тях са три деца, едното от които е на един месец. Изписани от болницата вчера са 10, а са приети за лечение осем заразени с COVID-19.

Като тревожен определи ръста на заразените с коронавирус деца и ученици в община Шумен на брифинг заместник-кметът по образование и култура Найден Косев.

44 новозаразени в Шуменско

Той съобщи, че за една седмица ще бъде затворена за посещение детската градина "Пчелица" в града, тъй като над две трети от децата, които я посещават, са поставени под карантина или са заболели от COVID-19.

И в други детски градини има карантинирани групи, допълни Косев и приветства идеята на министъра на образованието за деветдневна междусрочна ваканция.
БТА