Два пъти повече са приетите с COVID-19 пациенти в МБАЛ-Шумен отколкото изписаните
22 заразени с COVID-19 са приети за лечение в МБАЛ-Шумен през последното денонощие, а са изписани 11 пациенти, съобщиха от лечебното заведение.

Хоспитализираните в ковид отделенията на болница нарастват. Към момента в тях са настанени 125 пациенти. В интензивното отделение на лечебното заведение са петима болни, двама от които са интубирани. През изминалото денонощие са починали трима заразени с вируса - жени на 78 и 81 години, и мъж на 64 години.

8-месечно бебе е заразено с COVID-19 в Шуменско

Нови 44 случаи с потвърден положителен резултат за COVID-19 са регистрирани в Единния информационен портал през последното денонощие в Шуменско, сред които са пет деца на възраст между 8 и 15 години.

Към 13 януари заболеваемостта в региона за 14-дневен период е 380 на 100 000 души. От началото на пандемията с потвърден положителен резултат за коровирусна инфекция са вече над 16 000 жители на областта, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Общият брой на поставените ваксини в Шуменско е 81 477, 726 от които са приложени през изминалото денонощие. Със завършен ваксинационен курс са 38 440, а с поставена бустерна са 9 591 жители на областта. Отчита се ръст на поставените ваксини - 3 856 за седем дни.

Във връзка с предстоящо влошаване на епидемичната обстановка, РЗИ призовава жителите на областта да си осигурят високо ниво на защита срещу заболяването, чрез завършен ваксинационен курс. От здравната инспекция припомнят, че продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения.

Служителите на призовават за спазване на въведените противоепидемични мерки и информират, че ежедневните им проверки продължават.
БТА